Till peston stekte jag upp en kycklingfilé och serverade med lite soltorkade tomater också.
Snabbt och enkelt.
Detta behöver du för att göra en pesto:
- En planta färsk basilika
- 1-2 st vitlöksklyftor (jag gillar vitlök så jag kör 2)
- 1/2 dl pinjenötter
- 1/2 dl valnötter
- 1 dl riven pecorino (parmesan fungerar också)
- salt och peppar
- 1 1/2 dl olivolja
Såhär gör du:
- Mixa bladen från basilikan, vitlök, nötterna.
- Tillsätt osten och olivoljan, mixa vidare
- Nu borde du ha en pasta liknande konsistens, smaka av med salt och peppar och din pesto är klar
Till pasta behövs inte mer än 2-3 matskedar.
Tips: Förvara i burk med lock i kylen, se till att peston är täckt med 1 cm olivolja, håller luft borta och konserverar peston. Vid användning nästa gång rör om i burken använd, sedan fyll på med lite olja igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar