torsdag 10 oktober 2013

Pasta med pesto

En burk med pesto är alltid bra att ha i kylen när det är ont om tid eller slut på fantasi.
Till peston stekte jag upp en kycklingfilé och serverade med lite soltorkade tomater också.
Snabbt och enkelt.


Detta behöver du för att göra en pesto:

  • En planta färsk basilika
  • 1-2 st vitlöksklyftor (jag gillar vitlök så jag kör 2)
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 dl valnötter
  • 1 dl riven pecorino (parmesan fungerar också)
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl olivolja

Såhär gör du:

  • Mixa bladen från basilikan, vitlök, nötterna.
  • Tillsätt osten och olivoljan, mixa vidare
  • Nu borde du ha en pasta liknande konsistens, smaka av med salt och peppar och din pesto är klar
Till pasta behövs inte mer än 2-3 matskedar. 

Tips: Förvara i burk med lock i kylen, se till att peston är täckt med 1 cm olivolja, håller luft borta och konserverar peston. Vid användning nästa gång rör om i burken använd, sedan fyll på med lite olja igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar