tisdag 1 oktober 2013

Mini Scones

Detta det de godaste scones jag ätit, punkt!
Har aldrig gett bort detta recept men nu när jag säljer mig helt så är det bara hugga in.
Receptet har jag hittat på Gregoire Michauds webb (vill ni veta mer om honom så får ni googla).



Detta recept går att förbereda kvällen innan om man vill ha dem till frukost.

Recept på ca 16 st mini scones

500 g vetemjöl
25 g bakpulver (lite mer än 4 st teskedar)
125 g smör (använd för fan inte margarin)
95 g strösocker
1 dl mjölk
2 st ägg
samt ägg och mjölk för pensling.

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 190 grader varmluft (200 om du inte har varmluft)
Mät upp mjölet, bakpulver och smöret. Finfördela med smöret med fingrarna. Det är viktigt att allt mjöl blir blandat med smöret, då smöret hindrar mjölet från att bilda gluten. 
Tillsätt strösocker, rör om.
Blanda mjölken och äggen i ett glas och häll sedan ned i bunken med de torra ingredienserna, blanda ihop till en fast deg. Degen ska inte vara så torr så den blir smulig, tillsätt då lite extra mjölk. 



Plasta in degen och kasta in i kylen i minst 30 minuter så degen hinner bli kall.
Degen klarar även att ligga över natten.

Kavla ut degen så den blir ca 2,5 cm tjock.
Skär ut runda cylindrar ca. 4 cm i diameter (i början gjorde jag mig själv ett cylindermått av ett plastglas som jag tog bort botten på).
Jag har provat göra större än 4 cm, men då blir de inte genomgräddade. 



Pensla toppen och kasta in i ugnen. Jag tycker stenplatta i ugnen hjälper degen att resa sig och få den genomgräddad.



Ta ut när de är gyllenbruna. 
Njut av dem varma med lite smör.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar