Jag ska försöka gå gå förklara hur jag gör i detta inlägg men skulle något vara oklart så är det bara kommentera nedan.
Detta behöver du till ca 4-5 pizzor:
- 12 dl vetemjöl
- 3 dl durumvete
- 6 dl vatten
- 50 g jäst (ett paket)
- 40 g salt
- 2 msk honung
NEJ ingen olja
Såhär gör du:
- Häll upp vetemjölet och durumvetet på ett bakbord. Gröp ur ett hål i mitten så hålet är ca 25 cm i diameter.
- Värm upp vatten så det är fingervarmt. Tillsätt jäst, honung och salt. Rör om försiktigt tills jästen är upplöst.
- Häll i vattenblandningen i din fina mjölring.
Rör i mjöl från kanten med en gaffel, men se upp så det inte blir hål i ringen, då har du vatten i hela köket :)
- När du fått ihop en fast deg lägger du den i en bunke och mjölar degen lite och lägger på en duk.
- Låt degen jäsa i ca 1 timma.
- Nu är det dags att knåda degen. Detta för att ge degen spänst. Så knåda på i ca 10 minuter.
- Dela sedan upp degen i till små bullar (så många som du vill ha antal pizzor).
- mjöla på bullarna och lägg på handduk i 20-30 minuter. Sedan är det bara att kavla ut dem.
Se här hur spänstig degen är och genom att arbeta med degen med händerna så får du tunnare deg i mitten och tjockare kanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar