tisdag 8 oktober 2013

Knäckig smulpaj med äpplen

Detta är en enkel och god efterrätt som är perfekt för de svenska syrliga äpplena.


Detta behöver du:

  • 4-5 äpplen
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk koriander
  • citronskal av en citron
  • saften av en halv citron

Såhär gör du:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Häll vetemjöl havregryn och 1 dl av sockret i en bunke.
  • Lägg i smöret i bunken och jobba ihop det med fingrarna till det blir en smulig massa.
  • Skala och skär upp äpplen i bitar och lägg i en bunke

  • Tillsätt resten av sockret, citronskal, citronsaft, kanel och koriander och blanda.
  • Smörj en form med smör.
  • Häll i äpplena i formen. Strö över smuldegen.
  • In i ugnen i ca 25 minuter eller till smuldegen fått fin färg.
Servera t.ex. med vaniljvisp, grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar