Passar bra till en flaska vitt vin.
Detta behöver du för 4 personer:
- 2 st gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 6 st medelstora morötter
- 2 cm färsk ingefära
- 2 st apelsiner (ekologiska)
- 2 msk smör eller olivolja
- 7 dl vatten
- salt och peppar
- 2 dl crème fraiche
- 50 g pumpafrön
Såhär gör du:
- Skala och hacka gul- och vitlök
- Skala och riv morötterna grovt.
- Skala och riv ingefäran fint.
- Dela apelsinerna och pressa ut saften.
- Värm smöret i en kastrull och fräs löken på svag värme ett par minuter.
- Lägg i morötter och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter.
- Häll på vatten och koka upp. Smaka av med salt, peppar
Jag tyckte att det behövdes mycket salt för att balansera, så se till att smaka av. - Koka cirka 10 minuter och känn efter så att morötterna är mjuka.
- Häll i crème fraiche och mixa lite till så att det hela blandas.
- Rosta pumpafröna i en torr stekpanna och låt var och en strö lite frön på sin soppa.
Servera med ett god bröd t.ex. surdegsbröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar