onsdag 9 oktober 2013

Morotssoppa med ingefära och apelsin

Här kommer en fräsch enkel soppa som du rör ihop på 30 minuter.
Passar bra till en flaska vitt vin.


Detta behöver du för 4 personer:

  • 2 st gula lökar 
  • 2 klyftor vitlök
  • 6 st medelstora morötter 
  • 2 cm färsk ingefära 
  • 2 st apelsiner (ekologiska)
  • 2 msk smör eller olivolja 
  • 7 dl vatten 
  • salt och peppar 
  • 2 dl crème fraiche 
  • 50 g pumpafrön

Såhär gör du:

  • Skala och hacka gul- och vitlök
  • Skala och riv morötterna grovt.
  • Skala och riv ingefäran fint.
  • Dela apelsinerna och pressa ut saften.
  • Värm smöret i en kastrull och fräs löken på svag värme ett par minuter.
  • Lägg i morötter och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter.
  • Häll på vatten och koka upp. Smaka av med salt, peppar
    Jag tyckte att det behövdes mycket salt för att balansera, så se till att smaka av.
  • Koka cirka 10 minuter och känn efter så att morötterna är mjuka.
  • Häll i crème fraiche och mixa lite till så att det hela blandas.
  • Rosta pumpafröna i en torr stekpanna och låt var och en strö lite frön på sin soppa.
Servera med ett god bröd t.ex. surdegsbröd




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar