onsdag 9 oktober 2013

Konjaksflamberade päron med vaniljglass

Ingen tid att göra dessert inför middagsbjudningen? Inga problem, denna goda efterrätt fixar du under samma tid som dina gäster dukar av tallrikarna från bordet. Den är chockerande god.


Detta behöver du för 4 personer:

  • 2 st päron (conference)
  • Vaniljglass
Koklag:

  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 vaniljstång 
Flambering:
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl koklag
  • 4 msk päronkonjak (Xanté)
  • 2 msk smör

Såhär gör du:

  • Häll samtliga ingredienser till koklaget i en stekpanna och värm upp
  • Skala päron och koka i koklaget med lock (går fortare då). Efter ca 10 minuter bör päronen vara mjuka. Ta då upp dem och spara koklaget (ta bort vaniljstången)
  • Lägg i smör, socker och koklag i stekpannan och värm upp. 
  • När sockret löst sig lägger du i päron och häller på konjaken.
  • Stäng av plattan, och tänd på såsen i ena hörnet av stekpannan (passa dig det kan komma en rejäl låga). 

När lågan slocknat är det bara servera: Päron, sås från pannan och vaniljglass eller vispgrädde.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar