Detta behöver du för 4 personer:
- 2 st päron (conference)
- Vaniljglass
Koklag:
- 1,5 dl socker
- 2 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 1 vaniljstång
Flambering:
- 0.5 dl socker
- 1 dl koklag
- 4 msk päronkonjak (Xanté)
- 2 msk smör
Såhär gör du:
- Häll samtliga ingredienser till koklaget i en stekpanna och värm upp
- Skala päron och koka i koklaget med lock (går fortare då). Efter ca 10 minuter bör päronen vara mjuka. Ta då upp dem och spara koklaget (ta bort vaniljstången)
- Lägg i smör, socker och koklag i stekpannan och värm upp.
- När sockret löst sig lägger du i päron och häller på konjaken.
- Stäng av plattan, och tänd på såsen i ena hörnet av stekpannan (passa dig det kan komma en rejäl låga).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar